У Казахстані несприятливий початок сезону для ярих зернових

Джерело:  УкрАгроКонсалт
состояние посевов

Згідно з випуском журналу JRC MARS Bulletin – Global Outlook on Kazakhstan за червень 2023 року, ранній розвиток ярих зернових був нижчим за середній через незначну кількість опадів, повідомляє Joint-research-centre.ec.

Озима пшениця перебуває в кращому стані, ніж ярі зернові, особливо на півдні Казахстану, а очікувана врожайність вище середнього за 5 років.

Озимі зернові розвиваються з випередженням графіку. Розвиток площі листя та накопичення біомаси були вище середнього в основному регіоні виробництва озимої пшениці, у Південному Казахстані. Менш сприятливі умови для посівів переважали в північних районах Казахстану, які вирощують незначну озиму пшеницю.

В основних регіонах країни, які вирощують ярові зернові культури, посів пройшов успішно та завершився вчасно. У кількох регіонах вологість ґрунту була нижче оптимальної. Поява сходів культур була достатньою, але розширення рослинного покриву та накопичення біомаси перешкоджало нестачі води, що призвело до прогнозу врожайності нижче середнього, особливо на півночі та сході. Значні опади, що випали з середини червня (після періоду огляду), покращили умови вологості ґрунту, але ще надто рано повністю оцінювати їх вплив.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!