У Каталонії вироблять найменше оливкової олії за останні 15 років

Джерело:  OleoScope
оливковое

Виробництво оливкової олії у Каталонії (Іспанія) у сезоні-2022/23 може впасти до абсолютного мінімуму за останні 15 років – до 16 тис. тонн. З таким прогнозом виступили у Федерації сільськогосподарських кооперативів (FCAC), наголосивши, що зазначений показник удвічі нижчий від середнього результату за останні кілька років.

На думку представника FCAC Антоні Гальцерана, такий спад відзначається на тлі серйозної посухи в регіоні, яка перешкоджає плідному збору оливок, і збільшення витрат на виробництво готової продукції, зокрема фіксується зростання цін на енергоносії.

«Посуха, від якої ми страждаємо вже два роки поспіль, призвела до історичного падіння виробництва оливкової олії», – зазначив він.

Якщо прогноз FCAC виявиться вірним, то поточний сезон Каталонія завершить з 25% падінням виробництва до попереднього мінімуму, який був зафіксований в 2018/19 МР (20,6 тис. тонн)

«Якщо виробництво досягне 16 тис. тонн, результати будуть нижчими навіть за попередній прогноз у 19 тис. тонн, зроблений у вересні», – додали у Федерації.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!