У Йорданії накопичено достатні запаси пшениці та ячменю

Джерело:   Зерно Он-Лайн
пшениця

Міністерство промисловості та торгівлі Йорданії оголосило, що реалізує стійку стратегію підтримки стратегічних запасів різних товарів, особливо продуктів харчування, у партнерстві з промисловим і торговим секторами. Про це повідомляє  йорданську інформаційна агенція Petra.

У заяві для ІА Petra прес-секретар міністерства Янал аль-Барамаві сказав, що стратегічний запас різних товарів Йорданії «надійний та достатній», особливо запас пшениці та ячменю. Він зазначив, що наявних запасів “достатньо для внутрішнього споживання більш ніж на 12 місяців”, оскільки товари імпортуються з різних країн.

Він додав, що уряд вжив низку заходів для стримування зростання цін на внутрішньому ринку та збереження товарних запасів, особливо під час пандемії Covid-19.

Оскільки завдяки зусиллям міністерства дефіциту товарів не зафіксовано, він також наголосив на рішеннях, прийнятих для забезпечення товарами та стимулювання приватного сектору до продовження виробництва та імпорту.

За його словами, ціни на продовольчі товари вступили до стадії відновлення після пандемії Covid-19 та її наслідків, а також російсько-української війни.

Янал аль-Барамаві зазначив, що на місцевому ринку спостерігається «явне» падіння цін, особливо на червоне м’ясо та деякі овочі. Серед факторів, що зумовили різке падіння цін на місцевому рівні, він назвав падіння світових цін на нафту, що позначилося на собівартості виробництва продуктів, та відновлення після пандемії – відновлення виробництва та покращення доступності товарів.

За словами прес-секретаря, міністерство контролює ціни на сировинні товари, встановлюючи граничні ціни на деякі товари та проводячи постійне спостереження за світовими ринками продуктів харчування.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!