У Хмельницькій області розпочали реалізацію проекту зі створення агропромислового парку

Шепетовский парк

Шепетівська територіальна громада (Хмельницька область) приступила до реалізації проекту зі створення агропромислового парку. Про це йдеться у повідомленні Хмельницкьої облдержадміністрації.

Як зазначається, проєкт створення агропромислового парку розрахований на три роки, і загальна вартість його має скласти 21 млн грн, які повністю мають надійти з державного бюджету. Розмістити парк планують на земельній ділянці площею близько 15 га, де колись розташовувалися поля фільтрації цукрового заводу.

Відповідно до концепції, на території парку має бути корпус сушіння фруктів, м’ясопереробне підприємство, комбінат рибної гастрономії, холодильник для фруктів, овочів, плодовоягідної продукції, цех товарної обробки та розфасовки плодовоягідної продукції, підприємство післязбиральної обробки лікарських трав, логістичне автотранспортне підприємство. Надалі можливе коригування проєктної документації — все залежатиме від потенційних інвесторів, яких зможуть залучити до участі в проєкті.

«Загалом ділянка буде розділена на окремі сектори для підприємств з під»їзними шляхами, навколо неї також планується збудувати об’їзну дорогу. Окрім того, буде забезпечене газо -, електро- та водопостачання, водовідведення», — запевнили в ОДА.

У відомстві уточнили, що наразі уже відбувся тендер, проєктанти почали працювати з енергопостачальними кампаніями та готуються до отримання технічних умов.

«В цілому, відповідно до плану-графіку реалізації, проєкт з експертизою має бути готовий у червні наступного року. Після цього планується провести наступний тендер — уже на підрядні роботи», — додали в ОДА.

Для довідки: раніше повідомлялося, що два проекти Шепетівської громади стали переможцями конкурсного відбору проектів регіонального розвитку.

 

AgroPortal.ua

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!