У французькому Бордо планують викорчувати близько 8 тис. га виноградників

Джерело:  GrowHow.in.ua
виноград

Власники виноградників, які належать до муніципалітету Бордо у Франції подали заявки на знищення приблизно 8000 га виноградників. Про це  повідомило Міністерство сільського господарства в Парижі.

Роботи з викорчовування розпочнуться до 31 травня 2024 р. Таке рішення виноградарі ухвалили через складні для них часи. Зокрема, падіння цін на алкоголь, скорочення обсягів експорту та перевиробництво вина, яке оцінюється в мільйон гектолітрів.

Окрім цього знижується загальне споживання вина. За статистикою, молодь частіше вибирає пиво та інші алкогольні напої. За останнє десятиліття споживання червоного вина серед молодого покоління французів скоротилося майже на третину. Також французькі вина на міжнародному ринку стикаються з дедалі більшою конкуренцією, а витрати на їх виробництво зросли.

Саме тому створили програму зменшення площі виноградників. Вона передбачає компенсацію для виноградарів — за кожен очищений гектар вони отримають близько €6000 компенсації.

Держава також запланувала програму ренатуралізації, яка передбачає перетворення ділянок з-під виноградників у ліси чи перелоги щонайменше на 20 років. Французька влада також підтримує диверсифікацію посівів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!