У Франції менше посівів пшениці та цукрових буряків, але більше ячменю та ріпаку

Джерело:  УкрАгроКонсалт
колоски
UkrAgroConsult

Очікується, що фермери у Франції, найбільшому виробнику сільськогосподарських культур у Європейському Союзі, скоротять посів пшениці та цукрового буряку для цьогорічного врожаю, але збільшать посівні площі ячменю та ріпаку, повідомило у вівторок міністерство сільського господарства країни.

Для м’якої пшениці, яка є найвирощуваною зерновою культурою у Франції, міністерство запланувало площу на 2022 рік, включаючи дуже невелику кількість ярих культур, на рівні 4,79 млн га (млн га), що на 3,9% менше, ніж у 2021 році, і на 0,7% нижче за середній показник за останні п’ять років.

Посіви озимої м’якої пшениці були трохи збільшені до 4,77 млн. га порівняно з попередньою лютневою оцінкою в 4,75 млн. га, яку трейдери вважали досить низькою.

Згідно з початковими оцінками весняної сівби, міністерство прогнозувало, що площі під цукровим буряком скоротяться на 1,5% порівняно з минулим роком до 396 000 га, що на 11,6% нижче за середній показник за п’ять років.

Площа під ярим ячменем збільшилася на 4,1%, порівняно з минулим роком, до 553 000 га.

Передбачуваний посів озимого ячменю залишився незмінним порівняно з лютим і становив 1,25 млн. га, збільшившись на 4,4%, внаслідок чого очікувана посівна площа під озимим ячменем склала 1,81 млн. га, збільшившись на 4,3%.

Для ріпаку міністерство оцінило площу 2022 року, включаючи граничний обсяг ярих культур, в 1,16 млн га, що на 18,4% більше, ніж у 2021 році, але все ж таки на 6,7% нижче середнього показника за п’ять років.

Французькі культури загалом виграли від помірної погоди з осені, при цьому пшениця та ячмінь отримали високі оцінки у щотижневих звітах сільськогосподарського офісу FranceAgriMer щодо прогнозу врожаю.

Проте міністерство заявило, що його оцінки площі ґрунтуються на даних станом на 1 квітня, безпосередньо перед похолоданням.

Рекордно низькі температури пошкодили виноградні лози та фруктові дерева, а нещодавно посіяні польові культури, такі як цукрові буряки, також вважаються вразливими для погодного впливу.

Для кукурудзи та соняшнику міністерство має надати перші оцінки площь наступного місяця.

Трейдери не знають, чи фермери переведуть деякі площі з кукурудзи на соняшник, оскільки останній вимагає менше добрив, ціни на які різко зросли минулого року.

Фермери також можуть внести корективи після рішення ЄС дозволити їм цієї весни використати землі, що не обробляються, щоб компенсувати втрату поставок через війну в Україні.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, що надає швидкий доступ до щоденної оперативної інформації агро ринку Причорномор’я, аналітичних звітів та прогнозів, історичних даних, а також ефективних інструментів для обробки та завантаження даних.

Підвищіть свою ефективність з допомогою агро аналітики вже зараз!

Реєструйтесь, щоб отримати розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!