У Донецькій області рекорд у збиранні пізніх культур: кукурудза дає 7 тонн з гектара

жнива

У Донецькій  області сільгоспвиробники завершують збирати пізні культури: соняшник, кукурудзу, овочі  – та заготовляти  корми для ВРХ. За словами Ігоря Мороза, в. о. начальника Донецької ОВА, в регіоні  засіяно вже 46% площ до плану в 121,5 тисяч гектарів.

Як зазначив Артем Чаган, директор департаменту агропромислового розвитку Донецької ОВА, є приємний маленький рекорд цього року у збиранні пізніх: є поля, де гектар дає 7 тонн кукурудзи! Аграрії продовжують приділяти значних зусиль, щоб продовольча безпека була стабільною для області. Втім, російські окупанти зруйнували та пошкодили майно 315 сільськогосподарських підприємств і цим завдали збитків щонайменше на 4,3 млрд грн.

Приміром,  Володимир, керівник одного з регіональних сільгосппідприємств, розповів, що небезпека тут повсякчасна і втрати людей набагато жахливіші, ніж техніки. “Декілька місяців тому в нас був прильот, поранило водія на току, в селі вбило жінку. Постраждало 17 одиниць техніки. Побило комбайни, трактори. На полях після прильотів визбируємо уламки, засипаємо вирви від вибухів.

Іще одна проблема – логістика. Доставка продукції з Донеччини в порти, елеватори складна. Страждає від обстрілів Ізмаїл- Рені. І трейдери перестраховуються, закладають ризики у вартість закупівель, тому фермеру залишається дуже мало коштів на подальшу виробничу діяльність”, – зауважив пан Володимир.

Він додав, що після війни Донеччина відродиться, бо вміння працювати на землі не знищується, воно тримає і мотивує мешканців Донецького краю вірити і працювати на спільну Перемогу!

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!