Компанія Danone планує “вжити заходів” у відповідь на “націоналізацію” своїх російських активів, яку ініціював президент країни-агресора Володимир Путін, підписавши відповідний указ.

Як зазначається в повідомленні Danone, компанія має намір вжити заходів для захисту своїх прав як акціонера і “безперервності бізнес-операцій в інтересах всіх зацікавлених сторін, особливо співробітників”. В даний час компанія Danone розслідує ситуацію.

“Компанія Danone прийняла до відома рішення російської влади про передачу Danone Росія під тимчасове зовнішнє управління російської влади”, – зазначили в компанії, додавши при цьому, що це рішення не вплине на фінансовий прогноз Danone на 2023 рік.

Danone в Росії

У жовтні 2022 року Danone заявила про рішення залишити ринок РФ, проте вже в липні 2023 року стало відомо про те, що Danone продовжить свою діяльність на території агресора, але змінить назву бренду.

Крім того в управління країни-агресора відійшли 100% російського бізнесу Danone (83 млрд 292 млн 493 тис.акцій Produits Laitiers frais Est Europe і 85 тис. акцій “Данон Трейда”).