У Conab очікують значного врожаю сої у Бразилії

Джерело:  OleoScope
соя

Близько 152,4 млн тонн соєвих бобів можуть зібрати бразильські аграрії за підсумками 2022/23 маркетингового року. Такий прогноз у своєму жовтневому звіті озвучили аналітики сільськогосподарського агентства Companhia Nacional de Abastecimento (Conab), підвищивши свою оцінку до вересня на 2 млн. тонн. Порівняно з попереднім сезоном показники валового збору олійної можуть зрости майже на 27 млн ​​тонн. Прибирання в поточному МР заплановано на площі 42,9 млн га (+1,4 млн га на рік).

У Conab також зазначають, що реалізація південноамериканської сої на зовнішні ринки в новому сезоні зросте на 17,6 млн тонн – до 95,9 млн тонн. За попередніми оцінками, зросте не тільки експорт культури, а й її кінцеві запаси, а також внутрішнє споживання – до 6,3 млн тонн (+2 млн тонн) та 55 млн тонн (+2,7 млн ​​тонн) відповідно.

Схожа ситуація спостерігається і з соєвим шротом: у 2022/23 МР виробництво може збільшитися з 37,3 млн тонн (2021/22 МР) до 38,8 млн тонн; соєвої олії – з 9,9 млн тонн до 10,3 млн тонн.

Нагадаємо, що минулого сезону Бразилія зіткнулася з серйозною посухою, яка не дозволила фермерам зібрати очікувану кількість врожаю сої (підсумковий показник за 2021/22 МР становить приблизно 125 млн тонн).

За попередніми прогнозами AgRural, валовий збір олійної в новому сезоні опиниться на рівні 148,5 млн тонн. В уряді Бразилії також очікують рекордний урожай – 150 млн тонн. У StoneX – 153,8 млн тонн.

На даний момент країна є найбільшим виробником олійної у світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, але й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть за кордон, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!