У четвер ціни на європейську пшеницю досягли чотиримісячного мінімуму

Джерело:  Oilworld
євро евро

У четвер ціни на європейську пшеницю досягли чотиримісячного мінімуму, втративши колишнє зростання, викликане вибухами в порту Одеси, оскільки увага знову зосередилася на слабкому експортному попиті та дешевій конкуренції з боку постачальників із Чорного моря, повідомляють трейдери.

Грудневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій біржі Euronext закрилися зниженням на 1,7% до 215,75 євро (236,96 доларів США) за тонну, що є мінімумом дня та найнижчим показником з кінця березня.

Це стало продовженням падіння нижче за рівень підтримки на графіку в 220 євро, зафіксованого в середу, частково через конкуренцію на експортних ринках з боку дешевої російської та іншої чорноморської пшениці.

Вересневий закрився зі зниженням на 2,5% до 201,00 євро. Вересневий контракт був відзначений коригуваннями перед закінченням у четвер опціонів за контрактом.

“Слабкість ринку пшениці виявилася несподіваною, особливо на Euronext”, – заявив аналітик Rabobank Карлос Мера.

«Нижчі, ніж очікувалося, закупівлі в Єгипті на початку цього тижня і в цілому похмурі настрої на ринку кукурудзи та сої, схоже, продовжують чинити тиск на світові ціни на пшеницю, незважаючи на негативні прогнози щодо виробництва європейських культур».

Урожай м’якої пшениці у Франції у 2024 році, як очікується, буде найскромнішим з 1980-х років, а якість урожаю також буде неоднозначною.

Міжнародна рада з зерна у четвер оцінила виробництво пшениці у Франції у 27,5 млн тонн, що нижче за показник минулого сезону в 36,3 млн тонн.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!