У червні зросли обсяги передачі зерна залізницею до Польщі та Румунії

Джерело:  Rail.insider
жд

Середньодобовий обсяг передачі зернових залізницею через прикордонні переходи до Польщі та Румунії у червні зріс на понад 10 вагонів. Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту технології перевезень та комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

Наразі через українсько-польські прикордонні переходи передається в середньому 81,1 вагона із зерновими на добу. Порівняно із травнем збільшення становить 11 одиниць на добу. Зауважується, що суттєво зросла передача через перехід Ізов—Грубешув (колія 1520 мм).

До Румунії в середньому на добу прямує 42,1 вагона із зерном. Це на 10,1 одиниці на добу більше, ніж у травні. Обсяги збільшилися за рахунок зростання передачі по маршруту Рені—Джурджулешти—Галац.

Водночас скоротилися показники передачі зернових до Угорщини та Словаччини. Так, у середньому на добу через українсько-словацькі прикордонні переходи прямує 28,1 вагона із зерном. Це на 6,5 одиниці на добу менше, ніж у травні. На 6,3 вагона скоротився середньодобовий обсяг передачі збіжжя до Угорщини. У червні показник становив 20,7 одиниці на добу.

Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів і макухи становить 254 вагони. Упродовж дев’яти діб червня показник зменшився на п’ять одиниць на добу.

Як повідомлялося раніше, у травні на понад 20% зріс обсяг передачі зернових залізницею до Словаччини.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!