У червні експорт зернових та олійних культур із Аргентини впав на 59%

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Аргентина

За даними Палати з експорту зернових та олійних (CIARA-CEC), експорт зерна, олійних культур та продуктів їх переробки з Аргентини у червні 2023 р. впав до 1,58 млрд доларів, що на 59% менше, ніж у червні 2022р. Про це повідомляє агентство Reuters.

Скорочення експорту у червні порівняно з травнем становило 62%. Обсяг піврічного експорту зменшився на 42%.

Падіння експорту викликане головним чином неврожаєм. Сільськогосподарське виробництво в Аргентині, одному з найбільших у світі експортерів сої, кукурудзи та пшениці, цього року різко впало, оскільки країна зіткнулася з найсильнішою посухою за останні десятиліття.

Крім неврожаю, зниження показників експорту також пов’язане зі скасуванням 31 травня пільгового обмінного курсу іноземної валюти під час продажу сої, встановленого урядом для підтримки експорту та поповнення доларових резервів Центрального банку.

“Скорочення припливу іноземної валюти в червні є наслідком зниження врожаю, який сильно постраждав від посухи, закінчення терміну дії пільгового курсу долара та загальної економічної ситуації”, – йдеться в заяві CIARA-CEC.

Аргентина бореться з інфляцією, яка перевищує 100%, слабкістю національної валюти, гострою нестачею доларів та високим рівнем бідності.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!