У бразильській Amaggi продали вже 60% сої нового врожаю

Джерело:  OleoScope
соя

Бразильська сільськогосподарська компанія Amaggi законтрактувала вже 60% соєвих бобів урожаю сезону-2022/23, який ще належить зібрати з південноамериканських полів. Про це повідомляє агентство Reuters.

За даними аналітиків Datagro, показник реалізації олійного нового врожаю компанією Amaggi приблизно на 40% перевищує середню оцінку продажів по всій Бразилії.

«Ми продаємо [сою], щоб покрити витрати», – сказав директор Amaggi з сільськогосподарських операцій Педро Валенте.

У компанії очікують, що врожай основних сільськогосподарських культур у 2022/23 МР (соя, кукурудза та бавовна) досягне 1,55 млн тонн (на полях холдингу) – це майже на третину вище за рівень минулого сезону. Посівні площі розширено на 5% – до 381,2 тис. га.

«Amaggi спочатку планувала зберегти площі під соєю на рівні тих же 175 тис. га, що й минулого сезону, але пізніше вирішила скоротити їх до 170,6 тис. га і посадити більше бавовни, яка найбільш важлива для компанії», – прокоментував Валенте .

Примітно, що минулого сезону бразильські аграрії зіткнулися із серйозною посухою, яка не дозволила фермерам зібрати очікувану кількість врожаю сої (підсумковий показник за 2021/22 МР становить приблизно 125 млн тонн). На початку цього сезону деякі сільгоспвиробники не поспішали з реалізацією ще не зібраної олійної на тлі досвіду минулого МР.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої в світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, але й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!