У Бразилії зібрали вже понад 14 млн. тонн сої

Джерело:  Oilworld
соя

Бразильські фермери зібрали вже понад 14 мільйонів тонн соєвих бобів, повідомив агентству Рейтер телефоном аналітик консалтингової компанії AgRural Адріано Гомес.

Обсяг був би більший, якби не дощі, що порушують роботу комбайнів. Техніка очистила 9% посівних площ країни, згідно з даними AgRural, опублікованими раніше того ж дня.

За даними AgRural, минулого сезону фермери на цей час зібрали б 16% своїх соєвих полів у Бразилії.

Незважаючи на збої, пов’язані з вологою погодою, Бразилія вже зібрала більше, ніж Парагвай.

Очікується, що Бразилія збере 152,9 млн. тонн соєвих бобів цього сезону, згідно з січневою оцінкою AgRural. Якщо це підтвердиться, то це буде рекорд.

Затримки зі збиранням сої також відсувають другу сівбу кукурудзи в Бразилії.

За даними AgRural, лише 12% другої площі кукурудзи було засіяно в регіоні центр-південь, що становить половину від 24%, що спостерігалися в цей час рік тому.

Незважаючи на затримки, друга сівба кукурудзи в штаті Мату-Гросу залишається найбільш передовою серед усіх інших, повідомляє AgRural.

За даними консалтингової компанії, як і раніше немає серйозних проблем із посівним вікном для другої кукурудзи, оскільки фермери все ще спроможні прискорити посів, як тільки покращаться погодні умови.

“Але дощі мають незабаром припинитися”, – сказав АгРурал, маючи на увазі потенційні проблеми з посадкою другої бразильської кукурудзи, яка вирощується в тих же районах, що й соєві боби.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!