У Бразилії очікують рекордний врожай сої

Джерело:  OleoScope

Рекордні 150,6 млн тонн соєвих бобів можуть зібрати бразильські аграрії за підсумками 2022/23 маркетингового року. Такий прогноз оприлюднили в агентстві Reuters, посилаючись на опитування 12 опитаних аналітиків. Як зазначають фахівці, досягти високих показників валового збору олійної вдасться за рахунок величезних площ, які розраховують виділити під американську культуру в поточному сезоні (42,83 млн га).

Якщо прогнози підтвердяться, то обсяги виробництва бразильської сої перевищать показник минулого сезону на 25 млн. тонн, коли посуха в південних районах країни зіпсувала частину врожаю. Зараз, на думку експертів, рекордному виробництву не перешкоджає навіть погодне явище Ла-Нінья.

Як заявив аналітик консалтингової фірми «Safras & Mercado» Луїс Роке, старт посівної кампанії сої в Бразилії пройшов дуже добре, темпи польових робіт просуваються досить швидко, а браку вологи не відзначається.

Нагадаємо, що минулого сезону Бразилія зіткнулася з серйозною посухою, яка не дозволила фермерам зібрати очікувану кількість врожаю сої (підсумковий показник за 2021/22 МР становить приблизно 125 млн тонн).

За попередніми прогнозами AgRural, валовий збір олійної в новому сезоні опиниться на рівні 148,5 млн тонн. В уряді Бразилії також очікують рекордний урожай – 150 млн тонн. У StoneX – 153,8 млн тонн.

На даний момент країна є найбільшим виробником олійної у світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, але й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть за кордон, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!