У Болгарії спостерігається зниження виробництва зерна

Джерело:  Feedlot
зерно

Болгарські фермери висловлюють стурбованість щодо зростання витрат за виробництво, що може негативно позначитися на врожайності наступного року.

Очікується, що виробництво основних зернових культур у Болгарії скоротиться у 2022-2023 роках через літню посуху та навалу шкідників, згідно з звітом Глобальної сільськогосподарської інформаційної мережі Служби іноземного сільського господарства Міністерства сільського господарства США (USDA).

Міністерство сільського господарства США прогнозує цьогорічний урожай кукурудзи на рівні 2,8 млн тонн, що на 18% нижче врожаю 2021-2022 років. Прогнозується, що з урожаєм озимих зернових буде лише трохи краще: 6,3 млн. тонн пшениці та 640 000 тонн ячменю, що на 13% і 10% менше, ніж минулого року.

Що стосується врожаю 2023-2024 років, то болгарські фермери висловлюють стурбованість з приводу зростання витрат на виробництво, що може негативно позначитися на врожайності наступного року.

“Фермери глибоко стурбовані зростаючими виробничими витратами”, – йдеться в повідомленні Міністерства сільського господарства США. «Багато виробників оцінили річне зростання своїх витрат більш ніж у 50% при офіційному рівні інфляції в 18% станом на серпень. Найбільше зростання витрат зафіксовано на добрива, за ними йдуть енергоносії, хімічні засоби захисту рослин та насіння».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!