У Болгарії спостерігається спад виробництва зерна

Джерело:  УкрАгроКонсалт
сбор урожая
UkrAgroConsult

Очікується, що виробництво основних зернових культур Болгарії скоротиться в 2022-2023 роках через літню посуху та нашестя шкідників, згідно зі звітом Глобальної сільськогосподарської інформаційної мережі від Міністерства сільського господарства США (USDA), повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на World Grain.

Міністерство сільського господарства США прогнозує цьогорічний урожай кукурудзи на рівні 2,8 мільйона тонн, що на 18% менше, ніж у 2021-22 роках. Прогнозується, що врожай озимих зернових буде лише трохи кращим: 6,3 млн тонн пшениці та 640 тис. тонн ячменю, що на 13% та 10% менше відповідно в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Що стосується врожаю 2023-24 рр., болгарські фермери висловлюють занепокоєння з приводу зростання собівартості вирощування культур, що може негативно вплинути на врожайність наступного року.

«Фермери глибоко стурбовані зростаючими витратами на виробництво», — заявило Міністерство сільського господарства США. «Багато виробників оцінили щорічне зростання своїх витрат на понад 50% при офіційній інфляції 18% на серпень. Найбільше зростання витрат зафіксовано на добрива, далі йдуть енергоносії, засоби захисту рослин та насіння».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!