У AgRural знизили прогноз урожаю сої у Бразилії

Джерело:  OleoScope
соя

Бразильські сільгоспвиробники можуть зібрати близько 150,9 млн тонн соєвих бобів за підсумками сезону-2022/23. Такий прогноз оприлюднили аналітики консалтингового агентства AgRural, знизивши свою нову оцінку щодо попередньої на 2 млн тонн.

Як зазначають експерти, коригування проведено на тлі посухи в одному з провідних регіонів-виробників олійної – штату Ріо-Гранде-ду-Сул. Тут, згідно з даними AgRural, намолотять трохи більше 16 млн тонн бобів, що вже на порядок нижче за оцінки, які спочатку перевищували позначку в 20 млн тонн.

Проте очікуваний урожай олійної в Бразилії цього сезону все ще значно перевищує результат 2021/22 МР – 125,5 млн тонн, з яких аграрії Ріо-Гранде-ду-Сул зібрали 9,1 млн тонн.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої в світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, але й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!