У 2024 році Японія допоможе Україні у сфері сільського господарства

Джерело:  Цензор.НЕТ
Японія

28 лютого Уряд Японії оприлюднив пріоритетні сфери України, які буде підтримувати у 2024 році. Про це пише газета Sankei.

Зазначається, що також підтримка буде надана у таких сферах, як: гуманітарна допомога, дистанційна медицина, розвиток інформаційних та інформаційно-комунікаційних технологій та біотехнології. Ці напрями розподілені за трьома основними платформами: термінове відновлення, відновлення економіки та нарощування продуктивності, формування базового середовища.

Японське видання пише, що в ході конференції з просування економічного відновлення України, яка відбудеться в Японії 19 лютого, Токіо та Київ підпишуть близько 20 документів.

“Зокрема йдеться про співпрацю вартістю 10 мільярдів ієн для створення системи телемедицини. Також серед напрямків роботи – створення інноваційних продуктів з використанням біотехнологій тощо. Уряд сприятиме державно-приватному співробітництву в семи пріоритетних сферах, включаючи цифрові технології, ІТ та ІКТ (інформаційні та комунікаційні технології)”, – пише видання.

Зазначається, зокрема, що японська сторона має намір поділитися з Україною новітніми досягненнями в галузі телемедицини, а також технологіями, пов’язаними з виробництвом та використанням відновлюваних джерел енергії, наприклад, біопалива. Крім того, Японія працюватиме над відновленням енергетичної та транспортної інфраструктури України. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!