У 2023 році в Китаї було закуплено понад 400 млн. тонн зерна

Джерело:  Сіньхуа
Китай

Китай зберіг обсяг закупівель зерна минулого року на рівні понад 400 млн тонн, незважаючи на несприятливі погодні умови, та забезпечив стабільність зернового ринку, згідно з Всекитайською робочою конференції з продовольства та стратегічними резервами, яка завершилася у вівторок.

Китай має багаті запаси зерна, а співвідношення запасів до використання значно перевищує міжнародний поріг зернової безпеки у 17-18 відс., сказав на конференції Лю Хуаньсінь, голова Державного управління продовольства та матеріальних резервів КНР.

За його словами, минулого року очолюване ним управління також покращило макроконтроль за продовольчими запасами, щоб зберегти стабільність на продовольчому ринку, незважаючи на волатильність міжнародних цін на продовольство.

Лю Хуаньсінь повідомив, що в 2024 році Китай координуватиме зусилля щодо забезпечення виробництва, закупівель, складування та продажу зерна, а також удосконалюватиме систему реагування на надзвичайні ситуації з продовольством, щоб підвищити здатність забезпечувати продовольчі поставки у надзвичайних ситуаціях.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!