У 2021/22 МР Китай удвічі скоротив імпорт української соняшникової олії

подсолнечное масло
UkrAgroConsult

У 2021/22 МР (вересень-листопад) експорт соняшникової олії з України становив 1350 тис. тонн. Це на 15% нижче, порівняно з аналогічним періодом минулого року, і є мінімальним показником за останні чотири сезони, зазначають аналітики УкрАгроКонсалт.

В умовах рекордного збирання врожаю соняшника відставання експорту соняшникової олії зумовлене ситуацією на ринку, коли за рахунок стримування продажів сировини сільгоспвиробниками знижено обсяги переробки.

Динаміка експорту на ключові ринки збуту: Китай (-50%), Індія (-11%), країни ЄС (+28%).

Зростання обсягів експорту української соняшникової олії відзначено у напрямі ринків Єгипту (+1108%), Іспанії (+86%), Нідерландів (+13%).

Зниження темпів експорту зазначалося також у напрямі Ірану (-83%), ОАЕ (-76%), Малайзії (-50%).

Детальна інформація по експорту олійних культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, стану посівів та ходу збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, що надає швидкий доступ до щоденної оперативної інформації агро ринку Причорномор’я, аналітичних звітів та прогнозів, історичних даних, а також ефективних інструментів для обробки та завантаження даних.

Підвищіть свою ефективність з допомогою агро аналітики вже зараз!

Реєструйтесь, щоб отримати розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!