Туреччина збільшить продовольчі запаси через глобальне потепління та війну в Україні

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Туреччина

Туреччина вирішила збільшити свої продовольчі запаси через глобальне потепління та війну в Україні, пише газета Yeni Akit.

“У зв’язку з цим Турецька зернова рада (TMO) щорічно організовуватиме запаси пшениці в обсязі не менше 1,5 млн тонн, ячменю – 250 тисяч тонн, кукурудзи – 150 тисяч тонн і рису – 50 тисяч тонн на випадок непередбачених ситуацій. На створення запасів продовольства установа витратить 5 мільярдів лір (майже 154 мільйони доларів)”, – пише видання, додаючи, що Туреччина хоче звести до мінімуму можливі наслідки глобальної зміни клімату та війни, що триває в Україні.

Турецька влада раніше повідомила, що припиняє імпорт пшениці з 21 червня по 15 жовтня. Після цієї дати призупинення імпорту може бути продовжено в залежності від ринкових умов. Згідно з повідомленням, це один із заходів, спрямованих на захист місцевих виробників, щоб вони не постраждали внаслідок зниження цін на пшеницю.

Імпорт пшениці Туреччиною у першому кварталі поточного року становив 2,1 мільйона тонн пшениці на 530 млн доларів, при цьому 69% цих закупівель припадає на російське зерно. Також серед великих продавців пшениці Туреччини були Україна (27%) та Молдова (1,6%). Приблизно по 1% припадає на Болгарію, Румунію та Сирію.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!