Туреччина скоротить виробництво олійних культур на 17%, – прогноз

Джерело:  OleoScope
Казахстан

Аналітики Міністерства сільського господарства США (USDA) очікують скорочення обсягів валового збору олійних культур в Туреччині в сезоні-2023/24. За новими оцінками фахівців, урожай у регіоні зменшиться на 17% до прогнозованого рівня в 2022/23 МР і становитиме практично 3 млн тонн.

«Виробництво насіння соняшнику в 2023/24 МР може бути на рівні 1,6 млн тонн, що на 300 тис. тонн менше за минулорічний показник. Урожай сої знизиться до 140 тис. тонн із 145 тис. тонн. Валовий збір бавовнику скоротиться до 1,25 млн тонн з 1,6 млн тонн», – повідомляють у USDA.

Як зазначається у матеріалах, загроза серйозної посухи у Туреччині може ще більше вплинути на підсумкові показники виробництва. За даними Національної метеорологічної служби, сукупна кількість опадів з жовтня 2022 року по січень 2023 року. було більш ніж на 40% нижче за середнє значення за всю історію спостережень – це стало найпосушливішим періодом для країни приблизно за 60 років.

«Очікується, що збільшення імпорту насіння соняшнику та соєвих бобів частково компенсує прогнозоване зниження виробництва олійних культур», – резюмували в USDA.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!