Туреччина попередньо закупила 370 тисяч тонн пшениці на тендері

пшеница

Турецька державна зернова рада  TMO попередньо закупила близько 370 000 тонн пшениці на міжнародному тендері в середу, повідомили трейдери.

Більше закупівель не очікувалося через високі ціни, хоча на тендері планувалося закупити 435 000 тонн.

Закупівлі на тендерах TMO є попередніми та підлягають остаточному підтвердженню найближчими днями. Закупівлі можуть бути скорочені або повністю скасовані.

“Я думаю, що деякі закупівлі за найвищими цінами можуть не підтвердити”, – сказав один трейдер.

У тендері з періодом постачання з 10 березня по 8 квітня могли брати участь як імпортні відвантаження, і партії товару зі складів у Туреччині.

Трейдери повідомили, що на тендері переважали пропозиції пшениці, яка вже перебуває на складах у Туреччині, а експорт з України та Росії був перерваний через бойові дії в Україні.

Деякі експортні компанії відвантажують російську пшеницю в Туреччину заздалегідь, щоб уникнути підвищення мит у Росії.

“Цей тендер є ще однією ілюстрацією фінансових проблем, з якими зіткнулися імпортери через різке зростання цін на пшеницю після початку конфлікту в Україні минулого тижня”, – сказав один із трейдерів.

Туреччина купила близько 335 тисяч тонн зерна під час останнього тендеру на закупівлю пшениці 18 січня. Найнижча ціна тоді становила $341,90 за тонну С&F.

Трейдери повідомили про наступні попередні закупівлі із зазначенням порту вивантаження/постачання, кількості в тоннах, продавця, вмісту протеїну, ціни в доларах США за тонну та позначкою про постачання зі складу в Туреччині:

 

Refinitiv Agriculture

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!