Туреччина підвищила закупівельні ціни на пшеницю та ячмінь

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Туреччина Турция

Зернова агенція Туреччини (ТМО) підвищила ціни на пшеницю та ячмінь, що закуповуються у турецьких фермерів, на 28% та 23% відповідно. Про це повідомляє Agricensus.

Оголошення про підвищення цін не стало несподіванкою для учасників ринку. Зазвичай воно відбувається наприкінці травня чи на початку червня, щоб збігтися з початком нового сільгоспсезону.

Влада Туреччини встановила інтервенційну ціну на пшеницю на рівні 8 250 турецьких лір за тонну (раніше 6 450 турецьких лір за тонну) та на ячмінь на рівні 7 000 турецьких лір за тонну (раніше 5 000 турецьких лір за тонну).

ТМО також встановило для фермерів, які продадуть зерно у перші три місяці маркетингового року, надбавку на пшеницю у розмірі 1000 турецьких лір за тонну та на ячмінь – у розмірі 500 турецьких лір за тонну. З урахуванням надбавки ціна пшениці за поточним курсом становитиме 430 дол. США за тонну пшениці та 348,50 дол. США за тонну ячменю.

Ці заходи, ймовірно, відображають ефект падіння курсу національної валюти, що триває. Турецька ліра впала до рекордно низького рівня по відношенню до долара після перемоги Реджепа Тайіпа Ердогана у другому турі президентських виборів. Наразі один долар США коштує близько 21,5 турецьких лір порівняно з 16,6 лірами роком раніше.

Зростання закупівельних цін та відносно низькі світові ціни на пшеницю можуть підігріти інтерес до продажу на внутрішньому ринку та купівлі на міжнародному ринку.

«Очевидно, що вартість ліцензій на імпорт негайно зросте», — прокоментувало джерело новини про збільшення закупівельних цін.

Зараз імпортувати пшеницю до Туреччини можуть лише борошномели, і лише в тому випадку, якщо вони раніше експортували борошно. Для всіх, хто хоче імпортувати пшеницю, необхідно купити ліцензію — це рішення зараз виглядає привабливим з огляду на високу закупівельну ціну на пшеницю.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!