Туреччина не бачить жодної альтернативи первинній зерновій угоді

Джерело:  Укррудпром

Туреччина не бачить жодної альтернативи первинній зерновій угоді і робить все можливе для її відновлення, заявив під час візиту до Києва міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан.

“Ми знаємо, що зараз шукаються альтернативні маршрути [для постачання зерна], але ми не бачимо альтернативи початковій ініціативі, оскільки нові маршрути пов’язані з ризиками, – сказав він журналістам. — Відродження цієї ініціативи є пріоритетом для Туреччини”.

Як повідомила раніше газета Wall Street Journal, США розробляють альтернативний маршрут для експорту українського зерна, згідно з яким зерно відправлятиметься Дунаєм у румунські порти на Чорному морі, а потім — в інші пункти призначення.

Як заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, відновлення зернової угоди було однією з ключових тем на переговорах із главою МЗС Туреччини.

“У нас тут підхід загальний: ми працюємо, докладаємо всіх зусиль, щоб відновити функціонування цієї ініціативи”, – сказав він.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявляв, що Хакан Фідан може вирушити найближчим часом до москви, щоб обговорити поновлення угоди, з якої росія вийшла.

Він також сказав, що планує зустрітися із російським президентом володимиром путіним у вересні, якщо дозволить графік.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!