Туреччина імпортує 400 тисяч тонн цукру

Джерело:  КазахЗерно.kz
сахар

Туреччина вперше за довгий час ввозитиме з-за кордону цукор, повідомляє власкор «КазахЗерно.kz» з посиланням на рішення президента Ердогана, опубліковане в урядовій газеті. Для стабілізації внутрішніх цін на цукор, Туреччина закупить 400 000 тонн цього продукту.

Указом передбачено: цукор, що імпортується, звільнений від різних мит та податків. Квоти на закупівлю надані виробникам, які використовують цукор у своєму виробництві. Учасник ринку має право вибрати квоту до середини жовтня.

Ціна на цукор становить близько 560 доларів за тонну, але в Туреччині його ціна піднялася до 1200 доларів за тонну, заявили офіційні особи, додавши, що спекулятивні дії та високий попит спричиняють зростання цін.

За даними Міністерства сільського та лісового господарства, Туреччина щомісяця споживає близько 200 000 тонн цукру, на рік ця цифра становить приблизно 2,45 млн. тонн.

За статистикою, за перші 5 місяців року в Туреччині реалізується 1,45 млн. тонн цукру, однак за звітний період поточного року продажі перевищили 2 млн. тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!