Третій раунд переговорів між Єврокомісією та країнами Центральної Європи щодо українського зерна завершився фіаско, – Польське радіо

Джерело:  Цензор.НЕТ
ЕС

Третій раунд переговорів віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса та комісара з питань сільського господарства Януша Войцеховського з міністрами сільського господарства п’яти країн, які заборонили імпорт сільськогосподарської продукції з України, завершився провалом. Про це повідомляє  RMF FM.

В ході перемовин Єврокомісія висунула вимогу представити їй статистичні данні, які доводять шкоду імпорту українського зерна до цих країн.

У досить жорсткій формі ЄК повідомила міністрам сільського господарства країн, що ухвалення пакету підтримки фермерів (100 млн євро з антикризового резерву, згода на включення певних сільськогосподарських товарів до списку заборонених до імпорту з України та допомога в експорті зерна) залежить від зняття односторонніх заборон на імпорт.

ЄК вкотре наголосила на тому, що Євросоюз має напрацювати спільний підхід до цієї проблеми, адже односторонні рішення окремих країн можуть зашкодити ринкові Союзу вцілому.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!