Трейдери скоригували позиції напередодні прогнозів попиту та пропозиції від USDA

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на зерно і сою товарної біржі Чикаго знизилися у вівторок напередодні прогнозів уряду США щодо врожаю в середу, а також у зв’язку з оцінкою трейдерами ризиків попиту в Китаї, найбільшому у світі імпортері сої.

Ринок пшениці також зіткнувся з перспективами постачання з Чорного моря, оскільки Україна прагнула розширити угоду щодо зерна, що дозволяє експортувати його з портів Чорного моря.

Найактивніший контракт на пшеницю CBOT подешевшав на 17,1/4 цента до $8,28-1/2 за бушель на закриття торгів. Кукурудза подешевшала на 9 центів до 6,66-3/4 долара за бушель і торкнулася найнижчої ціни з 29 вересня. Тим часом соєві боби подешевшали на 3-1/4 центи до 14,47 долара за бушель після того, як у понеділок вони виросли до найвищої ціни з вересня 22.

Трейдери скоригували позиції напередодні прогнозів попиту та пропозиції Міністерства сільського господарства США (USDA) від 9 листопада. Середні оцінки врожайності кукурудзи та сої у США серед аналітиків, опитаних Reuters, не змінилися порівняно з даними Міністерства сільського господарства США за жовтень. Проте, аналітики очікують, що Міністерство сільського господарства США підвищить свої оцінки кінцевих запасів пшениці, кукурудзи та сої у США на 2022/23 рік, порівняно з минулим місяцем, показують опитування.

Ринки ф’ючерсів “розсудливо охоронялися напередодні завтрашнього звіту про врожай”, – сказав Річ Фелтес, голова відділу аналізу ринку брокера RJ O’Brien, повідомляє Рейтер.

Інвестори також стежитимуть за переглядом світових прогнозів Міністерства сільського господарства США з пшениці з огляду на несприятливу погоду напередодні збирання врожаю в Аргентині та Австралії, а також змішані ознаки стоку в Чорному морі.

Україна хоче, щоб угода про експорт зерна з Чорного моря була розширена за рахунок включення більшої кількості портів та товарів, і сподівається, що рішення про продовження угоди щонайменше на рік буде ухвалено наступного тижня, заявив у вівторок заступник міністра інфраструктури України.

“Ми все ще далекі від повернення до нормального життя”, – зазначають аналітики Commerzbank. «Поки що неясно, чи зможе продовжуватися експорт (українського) зерна».

За словами аналітиків, побоювання з приводу обмежень через COVID-19 та економіку Китаю також позначилися на соєвих бобах.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!