Торгові кораблі не можуть входити до українських портів через загрозу обстрілів

Джерело:  AgroPolit.com

Морські порти України в даний час не можуть приймати торговельні кораблі, бо рф заявила, що північно-західна частина моря закрита для навігації. Про це повідомила керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на телемарафоні.

Вона нагадала, що росіянами було проголошено, щоб кораблі негайно повернулися до портів і залишили українську територію, проголосивши її місцем «контртерористичної операції». Вона додала, що функціонування навігації вдалося погодити виключно в рамках зернової угоди, яка зараз припинила існування. Наталія Гуменюк додала, що в Чорному морі в даний час активну навігацію можна спостерігати лише біля узбережжя Кримського півострова.

“У Чорному морі навігація кораблів і суден до портів, підконтрольних Україні, наразі відсутня повністю. Тому що нема можливості у портів приймати судна, нема навігації в територіальному морі України, оскільки ще з березня 2022 року Росія проголосила північно-західну частину Чорного моря закритою для навігації. Це повідомлення мореплавцям, росіяни переправили через центр повідомлень, який знаходиться в Іспанії, і воно прийнято всіма капітанами суден до уваги, відповідно до норм міжнародного морського права», – зазначила Наталія Гуменюк.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!