Торгівля соєю в Аргентині практично зупинена

Джерело:  Oilworld
соя

Як заявляє організація CIARA-CEC, торгівля соєвими бобами в Аргентині фактично зупинена через брак олійної культури, спричиненої посухою в країні. Крім того, фермери стримують продажі, очікуючи на девальвацію песо при каденції новообраного президента Аргентини Хав’єра Мілея.

«Сьогодні торгівлю аграрною продукцією паралізовано через дефіцит сої, гірший за 60 років, і очікування після перемоги Х. Мілея, що незабаром відбудеться коригування офіційного обмінного курсу», — заявив глава CIARA-CEC Густаво Ідігорас.

В організації також нагадали, що Аргентина, яка бореться з тризначною інфляцією та девальвацією національної валюти, здійснює суворий контроль над рухом капіталу, що призвело до встановлення паралельного обмінного курсу на рівні 1000 песо за 1 долар США, тоді як офіційний курс становить трохи більше 350 песо за долар. У зв’язку з цим аргентинські експортери під час повернення валютної виручки зазнають суттєвих збитків.

Крім того, Г. Ідігорас зазначив, що дефіцит соєвих бобів призводить до значних простоїв переробних підприємств.

Сьогодні середній показник простою потужностей переробних заводів в Аргентині становить близько 73%, а портів країни, з яких відвантажується сільгосппродукція, близько 75%. Ми переживаємо найгірший рік і найгірший квартал в історії», – резюмував експерт.

У ситуації Г. Ідігорас закликав уряд Х. Мілея якнайшвидше скасувати торгові обмеження при експорті, включаючи податки і доступ до іноземної валюти, а також прибрати бюрократичні тяганини при отриманні ліцензій.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!