Термінал ЄВТ збільшив перевалку зерна на 45% у 2021 році

Евровнешторг

Зерновий термінал ЄВТ у спеціалізованому морському порту (СМП) «Ольвія» у 2021 році збільшив відвантаження зернових на експорт порівняно з попереднім роком на 45% — до рекордних 3,2 млн тонн. Про це повідомила прес-служба терміналу.

Зростання у 2021 році обумовлено в основному введенням в експлуатацію нового причалу та суднонавантажувальної машини в рамках масштабної програми розвитку терміналу. Внаслідок цього середня добова швидкість перевалки зерна зросла вдвічі — до 35-40 тис. тонн”, — зазначила прес-служба.

У 2021 році ЄВТ прийняв під завантаження 173 судна, у тому числі 14 панамаксів. Завантаження суден типу Panamax до повної осадки в портах Миколаївського регіону обмежено правилами проходження БДЛК. Їхнє дозавантаження виконується на рейді.

У 2021 році із загального обсягу перевалки рейдова склала 0,4 млн тонн.

У розрізі вантажів основний обсяг припав на пшеницю 1,8 млн тонн. Кукурудзи у звітному місяці відвантажили 815,5 тис. тонн, ячменю — 230,5 тис. тонн, ріпаку — 139,6 тис. тонн, шроту — 121,4 тис. тонн, сої — 82,6 тис. тонн, соняшнику — 13,3 тис. тонн.

Термінал ЄВТ щорічно нарощує свої виробничі потужності, інвестуючи значні кошти у розвиток. Зростання, яке демонструє рік за роком наша компанія, є унікальним для галузі. Високий урожай та збільшення експорту українських зернових дозволило у другій половині 2021 року вийти на нові обсяги та інтенсивність роботи. Завдяки професіоналізму наших співробітників, ефективній організації процесів та грамотному використанню сучасного обладнання ЄВТ успішно впорався з потоком зернових, що виріс, і перевалив усі заявлені партії”, — зазначив директор портового оператора ЄВТ Грейн Сергій Гунько.

Термінал ЄВТ збільшив перевалку зерна на 45% у 2021 році
Інфографіка: facebook.com/EVTcompany

У 2021 році термінал ЄВТ встановив низку власних знакових рекордів за обсягами та темпами перевалки вантажів. У квітні ЄВТ завантажив найбільше у своїй історії судно класу Panamax із максимальною інтенсивністю: 49 тис. тонн за півтори доби. Наступного рекорду швидкості було досягнуто у вересні, коли на Panamax за дванадцятигодинну зміну завантажили 24 тис. тонн пшениці. Обидва рази працювали двома суднонавантажувальними машинами Neuero.

Крім того, у 2021 році ЄВТ двічі досягав рекордної місячної перевалки: у серпні з показником 486 тис. тонн зернових, а потім у листопаді — 596 тис. тонн.

ТОВ «Компанія «Євровнешторг» — власник зернового терміналу ЄВТ. Компанія створена в 1999 році для будівництва та розвитку морських терміналів. У власності має майже 100 га території, зерновий термінал займає 13 га, решта території є перспективною для розвитку перевантажувальних комплексів будь-якої спеціалізації.

ТОВ «ЄВТ Грейн» є портовим оператором СМП «Ольвія», оперує причалами №3 та №4. Спеціалізується на перевалці зернових, бобових та олійних культур, наданні експедиторських та агентських послуг. Термінал обробив перше судно у грудні 2018 року.

В управлінні перебувають операційна акваторія, підхідний канал, власні причали довжиною 180 та 280 метрів та глибиною 11,5 метра, складські споруди та технологічне обладнання. Потужності зберігання представлені двома складами на підлогу сумарним обсягом 180 тис. тонн і 24 силосами сумарною ємністю 140 тис. тонн. Існуючі потужності комплексу дозволяють щорічно перевалити до 4 млн. тонн зерна.

Порти України

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!