Термінал «Укртрансагро» відвантажив першу цього року кукурудзу

Укртрансагро

ТОВ «Укртрансагро», що оперує зерновим терміналом в акваторії Азовського моря у Маріуполі, обробило перше у 2022 році судно з кукурудзою. Про це повідомила прес-служба компанії.

На борт судна Daytona H (прапор — Коморські острови) завантажено 10,92 тис. тонн кукурудзи, й відправлено до порту Лімасол на Кіпрі.

Також термінал перевантажив на судно Firat (прапор — Коморські острови) 6,1 тис. тонн пшениці, яка відправилася до Італії.

Загалом з початку січня на терміналі «Укртрансагро» відвантажено майже 45 тис. тонн агропродукціїї та відправлено 5 суден.

ТОВ «Укртрансагро» оперує морським терміналом з перевалки зернових вантажів у Маріуполі річною пропускною спроможністю 1 млн тонн. Потужність одноразового зберігання становить 48,1 тис. тонн, складів підлогового зберігання — 9,5 тис. тонн. Експлуатація терміналу розпочалася у 2008 році. Термінал у 2020-2021 маркетинговому році (МР, липень 2020 — червень 2021) скоротив перевалку агропродукції порівняно з попереднім МР на 39,5%, або на 281 тис. тонн — до 430 тис. тонн.

ТОВ «Укртрансагро» перебуває в управлінні КК «Маріупольська інвестиційна група», яка також управляє ТОВ «СРЗ» (суднобудування та судноремонт, випуск машинобудівної продукції, стивідорна діяльність; перебуває на стадії банкрутства з травня 2021 року), ТОВ «УТА Логістик» (логістичні та експедиторські послуги), ТОВ «Марітайм Логістикс» (послуги менеджменту морських суден), ТОВ «Мартлет» (фумігаційні послуги) та інші активи.

 

Порти України

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!