Термінал НІБУЛОНу на Дунаї перевалив 2 млн т зерна

Джерело:  AgroPortal.ua
Дунай

Термінал ТОВ «СП «НІБУЛОН» в Ізмаїлі за час свого існування з вересня 2022 року по кінець 2023 року перевантажив 2 млн т агропродукції. Про це говориться у повідомленні компанії.

«Бессарабська» була зведена в місті Ізмаїл на річці Дунай після початку повномасштабного вторгнення рф у досить стислі строки… На кінець 2023 року через цей термінал було перевантажено понад 2 млн т збіжжя. В умовах війни, коли звичні експортні маршрути заблоковані, «Бессарабська» стала важливим транспортним хабом, через який збіжжя експортується у 25 країн світу», — зазначили в компанії.

На терміналі побудовано 40 будівель та споруд, зокрема під’їзна залізнична колія, металеві галереї, силоси, механізований склад, три причали, майданчики вивантаження на водний транспорт з берегоукріпленням, відбійними та швартовими пристроями тощо.

Введена в експлуатацію автоматизована лінія вивантаження з вагонів та побудовані додаткові ємності для прийняття зернової продукції дозволили збільшити обсяги вивантаження на філії до 60 вагонів на добу. А сервіс електронної реєстрації автотранспорту допоміг ліквідувати черги, пришвидшити час обробки автотранспорту та управляти потоками експорту в розрізі культур.

У компанії зазначили, що кількість працівників уже складає понад 100 осіб.

Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!