Термінал НІБУЛОНа на Дунаї експортував перший мільйон тонн зерна

Джерело:  AgroPortal.ua
Нибулон

ТОВ СП «НІБУЛОН» через наймолодшу філію «Бессарабська» в Ізмаїлі на Дунаї відправив на експорт 1 млн т агропродукції.

Як говориться у повідомленні компанії, філія обслуговує інтереси широкого кола малих і середніх агровиробників. Закупівельна діяльність охоплює Житомирську, Київську, Сумську, Вінницьку, Черкаську, Полтавську, Дніпропетровську, Кіровоградську, Хмельницьку, Тернопільську області та південь України.

«Зараз «Бессарабська» демонструє поступове зростання показників. З січня до травня 2022 року вдалося збільшити експорт на 44% — зі 100 тис. т до близько 190 тис. т на місяць. У планах філії зробити 200 тис. т уже в червні», — зазначили в компанії.

Зазначається, що інвестиції ТОВ СП «НІБУЛОН», які повинні сягнути $50 млн, будуть спрямовані як на формування вагомих потужностей зберігання філії, так і переробку зернових на борошно для подальшого експорту продукції з доданою вартістю.

«Це дуже важливо для дунайського регіону, де відсутні ємності для зберігання й накопичення, що суттєво погіршує вивантаження. Після реалізації інвестиційного проєкту філія зможе відвантажувати до 60 вагонів збіжжя на добу», — додали в компанії.

Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!