Тепер зрошуване землеробство сконцентрується навколо Дніпра — думка

Джерело:  Latifundist.com
орошение

Після зруйнування Каховської ГЕС зрошуване землеробство сконцентрується навколо Дніпра. На кожному клаптику землі біля берегу необхідно буде ставити насосну станцію і поливати навколишні поля.

Такою думкою в інтерв’ю на Latifundist.com поділився засновник і директор найбільшої консалтингової овочівничої компанії України «Агроаналіз» Вадим Дудка.

За його словами, багато полів так і поливалися до цього — беручи воду напряму з Дніпра без розгалуженої мережі каналів.

«З досвіду моєї роботи на крапельному зрошенні і загалом на меліорації (а я на зрошенні з 1990 року), з урахуванням потужності станцій і діаметру труб, можна працювати на відстані до 4-5 км від берегу. Подекуди і трохи далі, все залежить від рельєфу. Це буде смуга праворуч і ліворуч від Дніпра та його притоків, де зможемо працювати на зрошуваному землеробстві», — каже Дудка.

Він додав, що це відстань, звідки технологічно доцільно поливати з Дніпра, не використовуючи так звану подвійну перекачку. Однак для дальніх полів такий спосіб економічно недоцільний.

Нагадаємо, за попередніми оцінками Мінагрополітики, внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС на правобережжі Херсонщини буде затоплено орієнтовно 10 тис. га сільськогосподарських земель. В декілька разів більше земель буде затоплено на лівому березі області, який зараз перебуває під окупацією.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!