Tensorfield знищує бур’яни за допомогою розігрітої рослинної олії

Джерело:  Аграрії разом
tensorfield

Американський стартап Tensorfield Agriculture є піонером у комерційному застосуванні термічного мікродозування для боротьби з бур’янами в овочевих культурах зі своєю машиною Jetty.

Згідно з дослідженнями Каліфорнійського та Боннського університетів, Джетті знищує бур’яни, використовуючи лише розігріту рослинну олію. Машина працює напівавтономно, кожна машина плюс оператор дорівнює пропускній здатності екіпажу з 40 осіб, згідно з Tensorfield.

Команда Tensorfield витратила останні два роки на тестування та вдосконалення свого прецизійного термічного прополювача, кульмінацією чого стало проектування та виготовлення комерційної одиниці. Зараз компанія починає комерційну діяльність у США. Jetty включено в каталог роботів Future Farming разом із багатьма іншими пропозиціями щодо роботів, які фермери зможуть придбати, взяти в оренду чи найняти у 2024 році.

У моркви і весняної суміші

Jetty виконує точну термічну прополку без використання гербіцидів у просапних культурах з високою щільністю, таких як морква та ярі суміші. Він визначає бур’яни серед посівів за допомогою комп’ютерного зору. Потім він розпилює мікродози схваленої органікою високотемпературної рослинної олії на бур’яни з точністю до сантиметра, щоб знищити бур’яни та дати посівам можливість процвітати.

За словами Tensorfield, Jetty пропонує найшвидший і найефективніший метод отримання точної смертельної дози теплової енергії в бур’яні, щоб цілеспрямовано знищити бур’ян серед післясходового листя.

Jetty має бортову систему обігріву потужністю 22 кВт для боротьби з бур’янами на стандартній 80-дюймовій грядці зі швидкістю 1,2 милі/год. Бортові пропанові пальники безперервно нагрівають рециркулюючу безпечну для харчових продуктів теплову рідину, яка нагріває харчову ріпакову олію в точці осадження через 8 вбудованих теплообмінників на 80-дюймовий шар.

Пропан і акумулятор

Машина має чотири колеса з незалежним приводом і керуванням, які приводять у дію безщіточні двигуни постійного струму потужністю 1,5 кВт, планетарний редуктор і кінцеву передачу з ланцюговою зірочкою. Він може повертатися на місці та рухатися вбік для легкої маневреності в кінці ряду.

Використання Jetty

Jetty використовує пропан і літій-залізо-фосфатну батарею (LiFePO4) як джерело енергії. Він має цільовий діапазон 10 акрів на одну заправку пропаном і рослинним маслом. Пристань може покривати один акр за годину. Tensorfield стверджує, що це може забезпечити виробникам до 40% економії на прополці бур’янів порівняно з ручною прополкою. Ціна Jetty наразі оцінюється як послуга: 50 доларів США (47,3 євро) за акр плюс півцента США за бур’ян.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!