Темпи збирання врожаю сої у Бразилії просуваються повільно

Джерело:  OleoScope
соя сбор урожая

Збирання врожаю соєвих бобів у Бразилії просувається цього місяця досить повільно, оскільки польовим роботам перешкоджає погода.

Згідно з моніторингом, проведеним аналітиками Safras&Mercado, до 10 лютого в країні було обмолочено 14,8% площ від плану – приблизно 6,47 млн га. За тиждень показники зросли рівно на 7%, проте на аналогічну дату минулого року прибирання завершилося вже на чверть.

«Погода була основною причиною, через яку темпи збирання врожаю сповільнилися, особливо на Середньому Заході країни. Незважаючи на надлишок вологи минулого тижня, на даний момент серйозних побоювань щодо якості сировини немає», – йдеться у звіті.

Найбільше сої до кінця першої декади лютого було зібрано в штаті Мату-Гросу – 5,192 млн га або 44% від плану. У Парані відзначається серйозна затримка у зборі врожаю – зараз у регіоні обмолочено лише 288 тис. на (5%), що приблизно в чотири рази менше показників до аналогічної дати минулого року. У Мату-Гросу-ду-Сул прибрано 4%, що еквівалентно 163 тис. га. У «Гоясі» із загальної посівної площі в 4,46 млн га було зібрано 14% – це приблизно 624 тис. га.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої у світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, а й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!