Темпи експорту сої з Бразилії у вересні перевищують торішні

Джерело:  OleoScope
соя

Близько 3,5 млн тонн соєвих бобів було реалізовано з Бразилії на зовнішні ринки з 1 по 18 вересня – це на 36% вище рівня за аналогічний період минулого року, випливає з даних моніторингу департаменту зовнішньої торгівлі Secex.

На думку експертів, завдяки великим внутрішнім запасам, конкурентоспроможним цінам, а також стійкому попиту з боку Китаю Бразилія відправить за кордон за підсумками 2023 р. великий об’єм сої.

З січня по серпень, за даними Secex, вже експортовано 80,85 млн тонн олійної культури (+21,6% за рік), причому в КНР продано понад 70% від зазначеного обсягу.

«З березня по початок липня бразильські соєві боби продавалися з величезною знижкою майже 40 доларів за тонну порівняно з американською культурою, що призвело до значного зростання експорту в річному обчисленні», – пояснили галузеві фахівці.

Проте, ціни на сою в США зараз стали трохи більш привабливими напередодні очікуваного зростання пропозиції олійного насіння через початок збиральної кампанії.

Станом на 18 вересня, Platts вже оцінює вартість бразильської олійної на базисі FOB Santos з відправкою в листопаді $524,26 за тонну, а на базисі FOB New Orlean (США) $517,63 за тонну.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!