Технологія ультрамалооб’ємного обприскування дронами набирає обертів

Джерело:  AgroPortal.ua
дрон

На Всеукраїнському Дні поля компанія Drone.UA протестувала найпотужніший на європейському ринку агродрон XAG P100 Pro під час внесення біостимулятора на посівах квасолі TVK Seed Agrocompany.

Про це AgroPortal.ua розповів представник компанії Денис Попов.

«Агродрон XAG P100 Pro вважається найпотужнішою моделлю на українському ринку. У самому принципі ефективності технологій використання дронів для виконання низки агрооперацій вже ніхто не сумнівається, аграрії розуміють їхні переваги. Дрон дозволяє заощаджувати багато ресурсів — паливо, вода, час — і додає мобільності, адже ним можна працювати за умов, коли техніка не може цього зробити. Щоправда, у воєнний час використання дронів має перешкоди, через постійну роботу РЕБ виникають певні складнощі», — зазначає Денис Попов.

Дрон XAG P100 Pro має складні промені та збільшені об’єми баків: для внесення рідких розчинів — 50 л, для сипучих — 80 л, у транспортній версії він зменшується у розмірах до 62%. Також із нових опцій, які має модель, — пульт дистанційного керування, який дозволяє керування дроном без доступу до інтернету.

Перелік завдань, які виконує XAG P100 Pro:

  • генерування карти поля в офлайн-режимі;
  • автоматичне 3D планування маршруту;
  • 100% покриття розчином як за мінімального, так і максимального розміру краплі;
  • підвищена стійкість до вітру;
  • оновлений радар 4D з діапазоном виявлення перешкод від 1,5 до 80 м;
  • робота роєм до 2 дронів у місії: керування зі смартфону;
  • функція оперативного картографування: до 13 га за один політ.

За словами Дениса Попова, вже сьогодні можна відмітити певні тенденції на ринку дронів. Приміром, агрохолдинги з великим земельним банком здебільшого наймають на весь спектр робіт агродронами сервісну компанію, яка надає такі послуги. Для них це вигідніше, адже не потрібно інвестувати кошти в придбання техніки та утримувати штату пілотів. А от середні та малі фермери купують дрони і самі працюють із ними.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!