ТАС інвестує $30-40 млн у земельний банк і переробку

Джерело:  Forbes.ua
ТАС Агро

Фінансово-промислова група «ТАС» планує інвестувати у збільшення земельного банку та переробку агропродукції. Про це повідомив засновник групи «ТАС» Сергій Тігіпко в інтерв’ю виданню «Forbes-Україна».

Він зазначив, що інвестиції компанії у 2024 році складуть $30-40 млн, однак точних напрямів не назвав.

«Поки що дивимося на те, що дає синергію. Це власне виробництво, насамперед в Україні. Але ми слідкуємо за ринком, якщо будуть якісь цікаві підприємства з’являтися. Ми точно готові інвестувати в сільське господарство — в банк землі в першу чергу. Для нас це стратегія. Ми ще серйозно не інвестували в переробку, і зараз я вивчаю цю тему. Куди саме підемо, ми ще до кінця не знаємо», — сказав Сергій Тігіпко.

Він пояснив, що проблема в логістиції.

«Якби була нормальна логістика, ми б могли там нормально заробляти. На жаль, логістика цього року, я думаю, і в нас, і в інших виробників з’їсть прибуток. Але в сільському господарстві зайти на рік-два-три неможливо. Потрібно дивитися на відстані. Я переконаний, що цей сектор буде цікавий для України», — зазначив засновник «ТАС».

Серед планів на 2024 рік він також назвав збільшення обсягів виробництва яблучного концентрату.

«Хочемо збільшити обсяг експорту яблучного концентрату. Плануємо проінвестувати в один із двох заводів, і, якщо все вдасться, подвоїти виробництво», — додав Тігіпко.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!