ТАС Агро до кінця року планує експортувати 100 тис. тонн зерна

Джерело:  AgroPortal.ua
фрахт

Компанії «ТАС Агро» після початку роботи нового зернового коридору вдалося отримати квоту в портовому терміналі Одеси та відвантажувати великі партії на суднах типу «хенді-сайз» і «панамакс».

Нині в компанії амбітні плани щодо експорту продукції, говориться у повідомленні «ТАС Агро».

«До кінця 2023 року плануємо вийти на перевалку в глибоководних портах близько 100 тис. т збіжжя. На сьогодні це вже другий сезон, коли переробляємо олійну групу, тому тепер здійснюємо продаж соняшникової та ріпакової олії з доставкою до Китаю, Індонезії, Малайзії для кінцевих споживачів. Усю ріпакову та соняшникову олію і частково пшеницю експортуємо контейнерами», — розповів заступник генерального директора «ТАС Агро» з комерційних питань Антон Жемердєєв.

У компанії зазначили, що робота нового зернового коридору — це чи не єдиний шлях для розвантаження логістики і тих запасів, які накопичені сьогодні в Україні. Річкові порти на Дунаї та західні кордони не зможуть забезпечити той вал продукції, який необхідно, та ще й вартість логістики значно дорожче. Адже до повномасштабної війни Україна могла відвантажувати через свої порти більш ніж 65 млн т продукції. Польські та румунські порти не розраховані на такі обсяги і не мають відповідної технічної й логістичної інфраструктури.

Для довідки: «ТАС Агро» — провідна аграрна компанія України, що динамічно розвивається. На сьогодні обробляє понад 80 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Київській, Вінницькій, Кіровоградській та Миколаївській областях. Компанія працює в різних сферах сільського господарства (рослинництво, тваринництво, зберігання зернових).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!