Тарас Качка назвав фактори, які формуватимуть сільське господарство

росток земля

Україна є невід’ємною складовою глобального ринку і залишатиметься нею. Є речі, які пов’язані з подальшою інтеграцією до ринків ЄС, — тарифи, квоти, але насправді формувати і змінювати ландшафт сільського господарства будуть кліматичні політики і Sustainability.

Про це під час конференції «Ведення агробізнесу в Україні» (#DoAgro21) розповів заступник міністра економіки, торговий представник України, голова Міжнародної ради по зерну (IGC) Тарас Качка.

«Наприклад, два тижні тому Європейська комісія оголосила про свою ініціативу щодо боротьби із знелісненням та знищенням лісів», — зазначає Тарас Качка.

Запропоновані нові правила гарантуватимуть, що продукти, які громадяни ЄС купують, використовують та споживають на ринку ЄС, не сприяють глобальному знелісненню та знищенню лісів. Комісія пропонує вимагати від компаній докази, що їхні глобальні ланцюжки постачання на це не впливають.

Регламент встановлює обов«язкові правила комплексної перевірки для компаній, які хочуть продавати ці товари на ринку ЄС, з метою забезпечення того, щоб допускалися лише не пов«язані з вирубками та легальні продукти.

Очікується, що заохочення споживання продуктів, які не призводять до знищення лісів, та зменшення впливу ЄС на глобальну вирубку лісів дозволять зменшити викиди парникових газів та втрату біорізноманіття.

 

AgroPortal.ua 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!