Талібан запускає програму “пшениця в обмін на роботу” для боротьби з голодом та безробіттям

Радикальний рух «Талібан» запропонувало афганцям рити канави навколо Кабула та отримувати за це пшеницю. Відповідну програму запустило міністерство сільського господарства, іригації та тваринництва талібів.

Уточнюється, що в рамках програми найняті робітники будуть рити канави на пагорбах в районі Кабула, щоб дощова вода не пропадала даремно, а відводилася на поля в деяких районах.

За роботу в рамках цієї програми робітникам обіцяна пшениця.

«Більше 40 тисяч людей будуть забезпечені робочими місцями, вони будуть отримувати пшеницю в міру роботи, і в найближчі два місяці ініціатива буде поширена на інші провінції», – сказав офіційний представник «Талібану» Забіулла Муджахед.

Офіційні особи радикального руху також заявили, що процес розподілу пшениці за роботу пошириться й на інші провінції.

«Ісламський емірат [Афганістан] запустив цю програму для боротьби з бідністю і продовольчою кризою», – сказав виконуючий обов’язки голови міністерства сільського господарства, іригації та тваринництва Абдулрахамн Рашид.

«До повалення колишнього уряду я був цивільним службовцем міністерства оборони. Я повинен почати цю роботу [копати канави], щоб прогодувати свою сім’ю», – сказав журналістам TOLOnews учасник програми по імені Масуд.

Додамо, що після захоплення в середині серпня влади талібами в Афганістані склалася надзвичайна гуманітарна ситуація. За даними Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН, більше половини населення Афганістану – близько 22,8 млн осіб – зараз стикається з гострою нестачею продуктів харчування, а 3,2 млн дітей у віці до п’яти років страждають від недоїдання.

«В Афганістані зараз одна з найважчих гуманітарних криз у світі, якщо не найгірша, – сказав Девід Бізлі, виконавчий директор ВПП. – Справа йде до катастрофи».

Вже мали місце випадки, коли афганці вмирали від нестачі їжі. Так, днями в соціальних мережах обговорювалася звістка про те, що в Кабулі від голоду загинули 8 дітей. Старшому з померлих 8 років, молодшому – 1 рік. Вони залишилися без батьків та просили їжу на вулицях афганської столиці.

Фергана

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!