Сира пальмова олія у 2024 році в середньому коштуватиме 3800 рингітів за тонну, – прогноз

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Компанія Kenanga Research прогнозує, що ціна на сиру пальмову олію (CPO) залишиться в межах торговельного діапазону і становитиме в середньому близько 3800 рингітів за тонну у 2024 році.

За умови відповідності пропозиції попиту або, можливо, невеликого дефіциту очікується, що до кінця року товарні запаси будуть нижчими за рівень, на якому вони були на початку.

«Основною проблемою є попит на харчові олії, який підтримується в основному зростанням населення та доходів, який, як очікується, продовжить зростати на 3-4 відсотки в річному обчисленні (порівняно з минулим роком), але на пропозицію впливають посилення правил, непередбачувана погода і навіть геополітичні потрясіння.

«Зокрема, що стосується пальмової олії, Індонезія, провідний виробник і одночасно споживач, схоже, контролюватиме експорт до Ід аль-Фітр у квітні, в той час як Індія, великий імпортер пальмової олії, ймовірно, буде підтримувати значний рівень запасів в очікуванні виборів у першій половині року. цього року», — йдеться у дослідницькій записці, зберігаючи «нейтральний» заклик до плантаційного сектора.

RHB Investment Bank Bhd також зберіг нейтральну позицію щодо сектора плантацій, очікуючи більш високих цін на CPO у першій половині 2024 року.

Інвестиційний банк заявив, що, на його думку, сезонне зниження виробництва та вплив Ель-Ніньйо, як очікується, призведуть до зниження виробництва найближчими місяцями.

«Хоча виробництво найближчими місяцями скоротиться, попит на експортному ринку може відновитися напередодні свята Ід аль-Фітр та заходів щодо поповнення запасів, оскільки рівень запасів має й надалі знижуватися. Очікуваний вищий попит на експортному ринку може призвести до того, що запаси пальмової олії в Малайзії впадуть нижче за позначку в два мільйони тонн до наступного місяця, що призведе до зростання цін на CPO», — додали в компанії.

Тим часом Public Investment Bank Bhd зазначили, що, незважаючи на тенденцію до зниження запасів, ціни на пальмову олію в останні кілька місяців залишалися в межах діапазону.

«З огляду на більш короткий робочий місяць у лютому, ми очікуємо, що запаси впадуть нижче за психологічний рівень у два мільйони тонн до кінця лютого», – заявив банк, який також нейтрально ставиться до плантаційного сектору.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!