Сильні дощі в Китаї можуть призвести до зростання імпорту пшениці

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Китай
UkrAgroConsult

Проливні дощі обрушилися на пшеничні поля Китаю під час збору врожаю, залишивши посіви заболоченими та запліснявілими в найбільш виробничій провінції країни, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Державні ЗМІ Китаю назвали це «найгіршим періодом вологої погоди під час збору врожаю» за понад 10 років. 6 днів дощів у центральній провінції Хенань також призвели до затримки збирання врожаю.

Поки ще зарано оцінювати збитки, наслідки можуть бути значними. Китай є найбільшим у світі виробником і споживачем основних продуктів харчування, а в сезоні 2022/23 він стане найбільшим імпортером. Будь-який дефіцит виробництва або якості пшениці може змусити країну збільшити імпорт, скоротивши експорт.

Провінція Хенань вирощує близько 27% пшениці в країні, за нею йдуть інші регіони, такі як Шаньдун, Аньхой, Хебей і Цзянсу, свідчать дані USDA. Зерно є основним продуктом харчування в північній частині країни, де воно використовується в основному для виробництва локшини та булочок.

«Цього року ми повинні очікувати набагато більше пророщеної пшениці, ніж зазвичай. Зі зниженням якості, менше врожаю буде використовуватися для виробництва борошна, а більше піде на корм тваринам», — сказав Чжан Чжідун, старший аналітик Guolian Futures.

Державні ЗМІ також повідомили, що сотні збиральних машин, які збирали новий врожай у Хенані, застрягли на автомагістралях через відсутність сертифікатів, що призвело до затримок збору врожаю.

Проблема настільки тривожна, що уряд Хенаня вживає екстрених заходів, щоб врятувати врожай. Він мобілізує комбайни та сушильні машини в регіоні та сусідніх провінціях, щоб забезпечити своєчасне та ефективне збирання врожаю. Влада також використовує будь-які доступні нетрадиційні місця для сушіння зерна, від сільських площ до шкільних майданчиків і плоских дахів.

Завдяки всім зусиллям у Хенані вдалося зібрати лише 4,5% усіх площ пшениці в провінції. Збирання пшениці в країні зазвичай закінчується приблизно на третьому тижні червня.

 

Позначки:, , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!