Сильна спека в Бразилії становить небезпеку для посівів сої

Джерело:  Oilworld
соя

Очікується, що цього тижня значна частина Бразилії постраждає від екстремальної спеки, і метеорологи попереджають про температури вище 40 градусів за Цельсієм (104°F), що може перешкодити посіву сої в країні.

Атмосферні умови запобігатимуть приходу холодних фронтів на більшу частину території країни протягом наступних кількох днів, що призведе до тривалої низки сонячних днів зі спекою, що значно перевищує норму для останнього тижня зими в Південній півкулі, повідомив Climatempo.

Синоптик також попередив про потенційні проблеми зі здоров’ям, що виникають внаслідок постійної та надмірної спеки, яка в основному торкнеться значної частини південно-східних та центрально-західних регіонів країни.

Екстремальна спека поряд із відсутністю дощів, ймовірно, виявиться складним завданням для посівів сої в країні.

За даними консалтингової компанії AgRural, найбільший у світі виробник та експортер олійних культур вже почав сівбу сої у кількох вологих районах, таких як південний штат Парана та деякі райони Мату-Гросу, але очікується, що екстремальні погодні умови обмежать роботу найближчими днями.

“Незважаючи на очікування закінчення санітарного періоду для частини виробників, темпи робіт у Мату-Гросу, як і раніше, повільні через очікування більшої кількості дощів”, – йдеться у звіті консалтингової компанії.

“Термометри можуть легко піднятися вище 42 градусів (за Цельсієм) у Парагваї, західній Парані, Сан-Паулу, Мінас-Жерайсі, Баії…”, – сказав агрометеоролог Rural Clima Марко Антоніо душ Сантуш, зазначивши, що найбільше занепокоєння викликає Мату- Гросу, Гояс і Мату-Гросу-ду-Сул, “де термометри можуть легко досягати 45, 46 градусів.”

“Тим, хто займається посадкою, потрібна велика обережність, оскільки прогнозованих дощів немає. А 10 міліметрів (0,4 дюйма) опадів при температурі 45 градусів підсмажать рослини, тому будьте дуже обережні”, – сказав Сантос.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!