Свинарство ЄС переорієнтується на внутрішній ринок

Джерело:  Meatinfo
свині

Падіння експортного попиту у поєднанні із зростанням цін на корми призвело до падіння виробництва поросят у 2022 році, що започаткувало новий цикл свинарства, викликавши зростання цін на поросят, свиней та свиноматок з другої половини 2022 року по першу половину цього року. Водночас, ціни на корми знизилися з пікових рівнів, зафіксованих у середині 2022 року.

Очікується, що підвищення рентабельності сприятиме тимчасовому відновленню забою у другій половині 2023 року, але недостатньо, щоб компенсувати скорочення забою у першій половині року. В абсолютному вираженні найбільш значні скорочення очікуються майже у всіх основних країнах-виробниках свинини у ЄС. У зв’язку зі зниженням забою прогнозується зниження виробництва свинини в ЄС у 2023 та 2024 роках.

Через відсутність повного відновлення попиту в Китаї через економічний спад, свинарський сектор ЄС намагається диверсифікувати експорт до інших третіх країн, але цього не відбувається. Сектор також стикається зі скороченням попиту на внутрішньому ринку. Споживачі в ЄС віддають перевагу птиці, а не свинині, виходячи з міркувань здоров’я, простоти приготування та відносно нижчої ціни.

Шляхом реструктуризації сектор прагне повернути пропозицію у відповідність до традиційного внутрішнього та експортного попиту. Провідні компанії Північної та Південної Європи планують приділяти менше уваги кількості, а більше якості, прибутковості та переваг європейських споживачів, сприяючи концентрації та інтеграції сектора.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!