Світовий урожай ячменю в 2023/24 МР виявився третім із кінця за 10 років

Джерело:  Profibeer
ячмінь

Аналітики RMI Analytics підрахували, що об’єм урожаю ячменю в сезоні 2023-2024 років займе третє з кінця місце за останні десять років. Таким чином, кінцеві запаси ячменю опустилися до десятирічного мінімуму. Крім того, у Північній Європі та Східній Австралії скоротився обсяг ячменю пивоварної якості. Найближчими місяцями аналітики уважно стежитимуть за проблемами з якістю ячменю в Європі, у тому числі в Данії та Німеччині.

Розвиток озимого ячменю в Європі, за оцінками аналітиків, йде добре, незважаючи на настання низьких температур. RMI прогнозують обсяг урожаю в Європі в розмірі 54,45 млн тонн, за рахунок чого на даний момент ситуація з пропозицією залишається комфортною, але за пропозицією солодового ячменю слід слідкувати.

Скорочення запасів солодового ячменю через погодні умови підвищує важливість збільшення площі посівів та гарного розвитку врожаю 2024 року на ранньому етапі.

При цьому ціни на ячмінь у всіх регіонах знижуються через зниження попиту, і на цю тенденцію навіть не впливає скорочення пропозиції солодового ячменю. Китай імпортує ячмінь удвічі швидше, ніж у 2022 році (по 1 млн. тонн на місяць в останні чотири місяці) Австралія знову стала великим постачальником. Одночасно зростають ціни на логістику та збільшуються терміни перевезення через труднощі у Червоному морі.

Водночас світовий урожай зерна загалом у 2023-2024 роках очікується рекордним – на рівні 2,3 млрд тонн – за рахунок відновлення врожаю кукурудзи. Такі дані наводить Міжнародна рада із зерна. Урожай зерна збільшився на 2% порівняно з минулим.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!