Світовий ринок олійних культур зросте на $93,2 млрд до 2026 року.

подсолнечник

Світовий ринок олійних культур зросте на $93,2 млрд до 2026 р., такий прогноз зробили аналітики дослідницької компанії Technavio, середньорічний темп зростання може становити приблизно 5,6%.

«Зростання попиту на олії є одним із ключових факторів, що стимулюють зростання ринку олійних культур. Побоювання щодо безпеки харчових продуктів збільшують попит на харчові олії з низьким вмістом жиру. За останні кілька років у людей різко зросли різні проблеми зі здоров’ям: це розлади травлення, діабет та ожиріння. Тому моделі споживання продуктів харчування зазнали серйозних змін у зв’язку зі зростаючою схильністю до здоровішої їжі», – йдеться у звіті.

Експерти Technavio очікують, що надалі світовий попит на рослинні олії також зростатиме через людей, які тією чи іншою мірою стежать за своїм харчуванням.

У звітний період, за оцінками фахівців компанії, ринок найактивніше розвиватиметься в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, де ключовими гравцями є Китай та Індія.

Крім того, аналітики закликають аграріїв збирати достатню кількість інформації про сучасні методи ведення сільського господарства та навички управління фермами, щоб надалі виникало менше питань щодо обсягів виробництва олійних.

«За нашими оцінками, близько 30% урожаю в ключових країнах втрачається через неефективні методи боротьби з комахами та хворобами сільськогосподарських культур. Фіксується і зниження доступності сільгоспугідь, яке можна пояснити збільшенням будівельної діяльності у зв’язку зі зростанням міського населення. Ці фактори перешкоджають зростанню світового ринку олійних культур протягом прогнозованого періоду», – резюмують Technavio.

Коливання цін на олійні культури через нестачу землі кидатиме виклик ринку олійних культур протягом прогнозованого періоду. Ціни на олійні культури волатильні через змінні погодні умови та політичну нестабільність, що впливає на обсяги виробництва виробників олійних культур. Це обмежує постачання олії виробникам. Інші важливі фактори, що сприяють зниженню рівня виробництва спеціальних масел у всьому світі, включають обмежений доступ до фінансування, а також відсутність інформації про сучасні методи ведення сільського господарства та навички управління фермами. За оцінками, 30% урожаю в ключових країнах втрачається через неефективні методи боротьби з комахами та хворобами сільськогосподарських культур. Зниження доступності сільськогосподарських земель можна пояснити збільшенням будівельних робіт через зростання міського населення.

Ринок соняшника до 2026 року може зрости на 8,13 млрд. доларів США.

Попит на олію є одним з ключових факторів зростання ринку соняшника. У таких країнах, як Індія, існує високий попит на олію. У 2020 році несприятливі погодні умови призвели до зниження світового виробництва соняшнику на 9% порівняно з 2019 роком. Це призвело до швидкого виснаження світових запасів та подальшого зростання цін на соняшник та олію. Тим не менш, попит на соняшникову олію залишиться стабільним завдяки споживанню харчової олії та біопалива. ЄС, Китай, Індія, Ірак та Туреччина є одними з основних напрямків експорту через зростання попиту на продукти харчування з боку зростаючого середнього класу та міського населення.

Коливання цін на олійні культури через нестачу землі нададуть виклик ринку соняшнику протягом прогнозованого періоду. Ціни на олійні культури, такі як соняшник, нестабільні через змінні погодні умови та політичну нестабільність. Це впливає на обсяги виробництва олійних культур, тим самим обмежуючи постачання олії виробникам. Інші важливі проблеми, що ведуть до зниження рівня виробництва спеціальних масел у всьому світі, включають обмежений доступ до фінансування та відсутність інформації про сучасні методи ведення сільського господарства та навички управління фермами.

 

Oilworld

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!